Background

MARELE PREMIU

Exista 2 mari categorii la marele premiu. Marele premiu Clasic si Marele Premiu Western. Pentru fiecare categorie exista subcategorii specifice fiecarei zi de concurs.

Pentru Marele Premiu Clasic avem :
Luni : Competitia de rezistenta
Marti : Competitia de alergare
Miercuri : Competitia de sarituri
Joi : Competitia de dresaj
Vineri : Competitia de galop.

Pentru Marele Premiu Western avem :
Luni : Cursa de separare a vitelor
Marti : Cursa de divertisment western
Miercuri : Cursa de dresaj western
Joi : Cursa de obstacole
Vineri : Cursa de viteza printre butoaie

In functie de rezultatele obtinute in fiecare zi de concurs se face un clasament saptamanal cu rezultatele fiecarui jucator. Daca va clasati intre primii 100 deblocati FANTANA. Fantana inlocuieste unealta de adapat, si tripleaza bonusurile acestuia. Clasandu-va intre primii 10 in clasamentul saptamanal obtineti o distinctie pe pagina de profil, iar fiecare cal care castiga o competitie intr-una dintre zile primeste la randul lui o distinctie pe pagina lui, alaturi de rozete.
Pentru a obtine rezultate cat mai bune la Marele Premiu este esential sa intelegeti in ce constau exact competitiile care fac parte din acesta. Asadar haideti sa luam fiecare competitie in parte.

MARELE PREMIU CLASIC :
Fiecarei competitii de Grand Prix ii corespunde una dintre cele 5 categorii de competitii valabile la centrele de echitatie. Fiecare competitie are o categorie principala ceruta , in functie de care este setat si gradul de dificultate, si 2 subcategorii , egale intre ele ca importanta.
Luni : Zilei de luni ii corespunde Competitia Nationala ( competitia de rezistenta ). Asadar la aceasta competitie primeaza atributul de REZISTENTA. Celelalte 2 atribute cerute sunt DRESAJUL si SARITURILE.

Trebuie deci sa ne orientam catre un cal care exceleaza la aceste 3 atribute. Rasele Conemmara si Akkal-Tekke sunt specializate pe aceste categorii, insa exista si variatii de rase ce pot fi incercate.

MARTI : Ziua de marti este dedicata competitiilor de alergare.
Atribut primar cerut : Alergarea
Atribute secundare : Viteza si Dresajul
Rase specializate : Trapasul Francez, Nokota, variatii de rase
MIERCURI : Miercurea este ziua competitiilor de sarituri.
Atribut primar : Sariturile
Atribute secundare : Viteza si dresajul
Rase specializate : Hanoverianul, Shetlandul, diferite variatii de rase ( aici se pot incerca diferite corcituri care sunt foarte eficiente )
JOI : Competitia de dresaj
Atribut primar : Dresajul
Atribute secundare : Rezistenta si Alergarea
Rase specializate : Aici este o alegere discutabila, Rasa Nokota , Frizianul, Spaniolul si diverse corcituri s-ar putea dovedi foarte eficiente.
VINERI : Competitia de galop
Atribut primar : Galop
Atribute secundare : Viteza si Dresajul
Rase specializate : Pur Sangele Englez, poneiul Welsh, Painthorsul , Fjordul sau variatii de rase intre acestea sunt o alegere excelenta.

MARELE PREMIU WESTERN :
LUNI : Competitia de separe a vitelor
Atribut primar cerut : Rezistenta
Atribute secundare : Sarituri si viteza
Rase Specializate : Akkal-Tekke
MARTI : Competitia de divertisment western
Atribut primar cerut : Dresajul
Atribute secundare : Alergarea si rezistenta
Rase specializate : Tenesee Walker , Nokota, Frizian, Si diferite variatii de rase.
MIERCURI : Competitia de dresaj western
Atribut primar : galop
Atribute secundare : rezistenta si dresaj
Rase specializate : Aici cea mai buna alegere ar fi o corcitura. Fie ca e Pursange Englez cu spaniol, sau Painthorse cu Akkal-Tekke, samd. Aici trebuie sa alegeti cum considerati voi ca ar fi mai bine si in functie de ce rase aveti la dispozitie.
JOI : Competitia de obstacole
Atribut primar : Dresaj
Atribute secundare : Alergare si sarituri
Rase specializate : Nokota
Vineri : Competitia de viteza printre butoaie
Atribut primar : viteza
Atribute secundare : galopul si rezistenta
Rase specializate : Mustangul.

CUM SA INSCRIEM UN CAL LA MARELE PREMIU ( CORECT ).
Acum ca stim cum sta treaba cu cursele si rasele sa ne ocupam putin de pregatirea cailor pentru cursele de MP. In primul si in primul rand este imperativ sa inscrieti o elita terminata, si ca sa punem capat discutiilor, o elita pentru Grand Prix este un cal care a primit TOATE obiectele destinate antrenamentelor, toate bonusurile, si pachetul de nori. Un cal care este inscris intr-unul dintre cele mai bune centre, cu cele mai bune conditii si care a fost FINALIZAT ( = a primit toate lectiile pe parcursul antrenamentelor, are atributele bolduite, a terminat jocurile cu companionul si s-a nascut cu abilitati innascute mari -->>> are peste 25 de ani , si norii terminati ).
Abia dupa ce ati finalizat elita puteti sa va ganditi sa o inscrieti la MP. Calul trebuie inscris cu 100% moral, 100% sanatate, si 100% energie daca este posibil. Daca moralul si sanatatea nu sunt la valori maxime, pierdeti din start cateva sutimi la curse.

BONUSURILE :
Bonusurile sunt foarte importante , iar majoritatea elitelor participante la Grand Prix le au pe toate. O sa vi le enumar .
                               - Pachetul Harmony ( se poate si doar Marul de aur ) : oferta +5 la fiecare categorie de abilitati
                               - Pachetul Poseidon ( se pot pune si separat Saua , Capastrul si Potcoavele -> primiti si solzii ) : +
                               - Sangele Meduzei :
                               - Pachetul Bonus ( sau bonusurile oferite separat )
                                                               Laurii lui Daphnee
                                                               Calut de Mare : +3 dresaj
                                                               ...
                                                               ....
                               - Al cincelea element: Dupa parerea mea importanta elementului in raport cu pretul sau este discutabil. In primul rand nu poti fi sigur ca elementul care va pica este cel de care ai nevoie, in al doilea rand este destul de scump , si ofera doar un bonus de +3 la o categorie ( daca aveti noroc +3 la toate categoriile ). Este adevarat ca in situatii mai stranse creeaza o departajare clara, dar nu toate elitele merita sa primeasca elementul. De exemplu daca stiti ca aveti un cal mai slab decat adversarii dvs, sau din contra , unul mult mai bun, nu este nevoie sa ii adaugati acestuia si Al cincelea element.
                               - Bonusul centrului de echitatie. In functie de prestigiul fiecarui centru de echitatie, veti primi un bonus la dresaj, sarituri si rezistenta
                               - Bonusul calului castrat. Prin castrarea cailor primiti un bonus de + 4 la dresaj, +8 la viteza si +8 la rezistenta
                               - Bonusuri boxa :
                                               Biciul
                                               Material de pus sub sa
                                               .....
                                               Cada cu vaselina
                               - Bonus Falabella : Daca inscrieti calul la cateva curse, la o anumita categorie, acesta are sansa sa gaseasca bonusul Falabellei, care ofera un bonus de abilitati la categoriile cerute pentru competitia respectiva.
Numai dupa ce aveti toate aceste bonusuri, antrenamentul finalizat, 100% moral si sanatate puteti inscrie elita la Marele Premiu. Veti observa ca respectand aceste cerinte veti obtine rezultate mult mai bune decat daca ati neglija chiar si unul dintre bonusuri.

INFLUENTA POTENTIALULUI GENETIC ASUPRA REZULTATELOR LA MARELE PREMIU :
Cu cat potentialul genetic este mai mare cu atat calul va obtine , prin antrenamentele corespunzatoare, mai multe abilitati. Este de la sine inteles. Dupa cum am mentionat in articolele anterioare, abilitatile finale ale unui cal depind de 4 variabile :
1. Abilitatile innascute ( care sunt in stransa legatura cu potentialul genetc - > Cu cat PG-ul este mai mare cu atat manzul va avea mai multe abilitati innascute la nastere )
2. Jocurile cu companionul ( 60 de abilitati maxim )
3. Lectiile oferite pe parcursul vietii
4. Valoarea potentialului genetic

CATEVA SFATURI :
1. Este foarte important sa aveti o elita pentru fiecare categorie de Marele Premiu. Este imposibil sa castigati un loc bun cu un singur tip de elita, si ar fi de preferat sa nu inscrietii elitele care nu sunt specializate pentru o anumita categorie de MP deoarece rezultatele slabe vor influenta clasamentul saptamanal.
2. Jucati-va cu rasele. In joc, sau pe foaia de hartie. Incrucisand doi sau mai multi cai puteti obtine rezultate foarte bune. Din tabelul de genetica alegeti atributele care va intereseaza de la fiecare exemplar, le adunati intre ele, mai adaugati 1-2-3 puncte in functie de valoarea PG-ului si apoi impartiti totul la 2. Aceasta va fi valoarea abilitatii respective in urma incrucisarii celor 2 cai.
3. Incercati sa va gasiti mereu toate bonusurile, acestea sunt vitale. Daca credeti ca nu aveti timp sa va cauati falabelelle in ziua concursului, ingrijiti caii cu o zi sau 2 inainte si daca gasiti falabella adormitii si lasati-i asa pana in ziua concursului.
4. NU UITATI SA VA INSCRIET CAII!!!! Daca nu ati inscris intr-una dintre zile pierdeti clasamentul saptamanal si accesul la fantana.
Cam atat despre Marele Premiu momentan. Daca aveti alte intrebari va rog sa lasati un comentariu sau sa imi trimiteti un mesaj pe joc.



Categories:

1 comments: