Background

GHIDUL CENTRULUI DE ECHITATIE


CENTRUL ECVESTRU :

In momentul in care impliniti 20 de zile vechime aveti posibilitatea de a deveni directorul unui centru de echitatie.
Centrele de echitatie sunt foarte importante pentru adapostirea cailor dvs. si a altor crescatori, si reprezinta un element vital in desfasurarea normala a jocului. Dezvoltarea unui centru de echitatie este o adevarata aventura, si exista multi jucatori care aleg o cariera in acest domeniu.

La inceputul carierei primiti 25.000 de equus pe care trebuie sa ii gestionati cat mai bine pentru a putea da drumul centrului ( banii si magazinul centrului de echitatie se afla intr-un meniu separat de cel personal ).

VA PROPUN O SCHEMA DE 12 PASI PENTRU DEZVOLTAREA CENTRULUI ECVESTRU.

1. STARTUL:
 Cu cei 25.000 de equus primiti cumparati de la magazin urmatoarele :
  • 3 pajisti FERTILE mijlocii : 25.000-15.300 equus = 9700 equus
  • 8 boxe DO : 9700 - 5040 equus = 4660 equus
  • 2 pungi de seminte de morcovi : 4600 - 400 equus = 4200 equus
  • 40 de asternuturi de paie = 4200 - 1000 equus = 3200
  • fecale - In functie de posibilitati

2. VENITURI SUPLIMENTARE :
Exista 4 metode prin care puteti obtine bani pentru centru:
  • Cazati cai la centrul vostru ( prin cazarea cailor castigati o suma modesta, dar utila. Va sfatuiesc sa nu va concentrati pe un numar cat mai mare de locuri in centrul dvs, ci pe calitatea pajistilor si a boxelor )
  • Cultivati si recoltati cat mai multe pajisti fertile
  • Cumparati equus cu permise sau diamante.
  • Cumparati de la magazin cat mai multe fecale , iar din meniul pajistilor transformati-le in balegar. Vindeti tot ce ati produs, si pastrati cateva pungi de balegar pentru cultivat.

3. PRIMII PASI :
Pentru inceput transformati 2 pajisti medii in pășuni, pentru caii de la centru , iar pe cea de-a treia pajiste cultivati morcovi ( cu ingrasamant de balegar ). Morcovii sunt disponibili pentru caii adăpostiţi în centrul dumneavoastră şi îi vor oferi acestuia puţin mai mult prestigiu.

Un cal are nevoie de un acru de păşune. De aceea, trebuie să aveţi un anumit număr de acri, În funcţie de numărul boxelor din centru. De exemplu, un centru cu patru boxe trebuie să aibă cel puţin patru acri de păşune. Incercati mereu sa oferiti cat mai mult spatiu cailor doarece acesta influenteaza foarte mult prestigiul si bunastarea animalului. E de preferat sa pastrati un numar mai mic de boxe insa cu suficient loc de pasunat. Fertilitatea si curatenia sunt iarasi foarte importante. Pentru primele 20 de boxe nu este nevoie sa angajati ingrijitor. Fertilitatea pajistilor scade diferit in functie de anotimp, o data cu resetarea jocului ( ora 07:00 ).

ROTATIA PAJISTILOR :
Din banii castigati incercati sa cumparati cat mai multe pajisti fertile 100% . Este indicat ca de exemplu, daca aveti 10 ha de pasuni, sa aveti inca 10 ha de parloaga ( separate de pajistile dedicate recoltelor ) pentru a putea inversa pajistile intre ele , astfel fertilitatea poate fi mentinuta la+98% fara probleme.

4. BOXE
Pentru inceput veti cumpara 6-7-8 boxe (in functie de preferinte) , de dimensiuni mici. Fiecare boxa va avea nevoie de un asternut. Exista 3 tipuri de asternuturi, dintre care 2 se gasesc la magazin. Asternuturile de in au o calitate superioara si se obtin prin cultivarea pajistilor cu seminte de in. Asternutul de paie este foarte satisfacator pentru start. Retineti ca trebuie sa bifati in meniul boxelor ce asternuturi doriti sa fie utilizate. Acestea vor fi schimbate o data la 7 zile, in fiecare zi la ora 07:00.

5. COMPETITII:
Puteţi organiza competiţii în centrul dvs. de echitaţie. Prestigiul centrului dvs. creşte când la competițiile dvs. participă caii cei mai buni!
Toate competiţiile necesită cel puţin 5 participanţi. Acestea încep automat la câteva minute după încheierea înscrierilor.
Pentru inceput organizati competitii pentru INCEPATORI. Aveti grija la compunerea competitiilor, acestea trebuie sa fie in concordanta cu abilitatile cailor care doriti sa participe la ele. Competitiile ridica prestigiul centrului foarte mult de aceea e foarte important sa le dati drumul cat mai repede.

6. GRAJDURI:
Acum ca aveti boxe curate,cu asternuturi, morcovi si pajisti spatioase puteti pune o limita de abilitati pentru cai. In meniul BIROU->Cazare puteti seta atat pretul cazarii cat si limita de abilitati. Un centru cu cai mai buni este un centru cu lectii mai bune, si deci, cu prestigiu mai mare. Calitatea cailor este foarte importanta pentru ca va ajuta sa avansati in clasament. Va sfatuiesc de asemenea sa setati perioada maxima de cazare la 3-7 zile in cazul in care aveti parte de oaspeti nedoriti.

7. RECOLTE:
Lucrurile incep sa mearga din ce in ce mai bine cu centrul, repet, pentru moment nu va focusati pe cumpararea multor boxe, incercati sa dublati numarul de pasuni. Dupa ce reusiti sa dublati numarul de pasuni , mai cumparati cateva pasuni pentru cultivat. Cele mai semnificative venituri se obtin prin vanzarea recoltelor.
Fiecare anotimp are propriile plante/cereale.


Recolte şi anotimpul acestora
În timpul primăverii puteţi cultiva:
Morcovi, 9 zile pentru maturare
Orz, 10 zile pentru maturare
Ovăz, 11 zile pentru maturare
In, 8 zile pentru maturare

În timpul verii puteţi cultiva:
Grâu, 9 zile pentru maturare
Napi, 7 zile pentru maturare

În timpul toamnei puteţi cultiva:
Mere, care durează 30 zile. După ce aţi plantat seminţele, puteţi culege merele în fiecare toamnă

Puteti instala o sperietoare de ciori care va mari productia pajistii cu 50%.
Va sfatuiesc sa cultivati mereu cele mai mari si mai fertile pajisti. Personal in timpul primaverii cultiv numai morcovi si in pentru centrul meu iar in timpul verii cultiv grau si napi pentru venit. Napii se vand foarte bine la magazin, iar in cazul graului, pe langa cereală se cultiva si asternuturi de paie.


8. ANGAJATI:
 Pentru a conduce centrul veti avea nevoie de angajati. Pe Howrse exista cateva meserii:

  1. Îngrijitorii au grijă de cai, le schimbă aşternutul şi întreţin pajiştile. Un îngrijitor poate avea în grijă până la 20 boxe.
  2. Potcovarii potcovesc caii adăpostiţi în centrul dvs. Aceştia ajută la îmbunătățirea calităţii serviciilor oferite de centrul dvs.
  3. Instructorii de călărie vă permit să oferiţi lecţii de călărie, o sursă preţioasă de venit pentru caii adăpostiţi. Un instructor de călărie poate avea în grijă 30 boxe.
  4. Şelarii oferă căpăstre şi şei pentru caii adăpostiţi în centrul dvs. de echitaţie avînd aceeași specializare precum centrul dvs. 


9. EVOLUTIE:
Aveti toate ingriedentele necesare pentru un centru de succes. Acum puteti incepe sa va ocupati de numarul de locuri. Cea mai buna strategie ar fi sa imbunatatiti boxele pana la 18mp. Dupa ce finalizati toate boxele puteti incepe sa cumparati alte boxe de 16-18mp. Aveti mereu grija sa fie destule locuri de pasunat pentru cai.
Daca v-ati specializat pe calaria clasica puteti deasemenea sa cumparati pista de alergare, iar daca competitiile voastre au crescut ca prestigiu ( peste 40-45%) puteti sa le modificati. Nu mai este cazul sa organizati competitii doar pentru cai incepatori, puteti organiza competitii cu nivel de dificultate ridicat.

10. DUSURI:
Puteţi cumpăra duşuri pentru a oferi mai mult confort cailor adăpostiţi în centrul dumneavoastră de echitaţie. Caii care au acces la un duş în boxă consumă cu 10% mai puţin decât caii fără un duş. Fiecare boxă poate avea un singur duş.
În cazul în care ştergeţi o boxă dotată cu duş, nu uitaţi să mutaţi mai întâi duşul. În caz contrar, acesta va fi, de asemenea, şters. De asemenea, atunci când o boxă dispare în urma uzurii excesive, duşul dispare şi el.

11. TERCIURI:
Terciul este un supliment alimentar oferit cailor pentru a le îmbunătăţi condiţia fizică. Acestea sunt produse din diferite amestecuri de cereale si legume.
Terciul pentru sanatate poate fi oferit cailor de la centru, deasemenea ajuta la imbunatatirea prestigiului.
Terciul pentru energie poate fi vandut la magazin pentru 50 de equus.
Terciul caloric poate fi vandut la magazin pentru 40 de equus.

12. BILANT:
Daca ati indeplinit cu succes pasii anteriori tot ce ramane de facut este sa verificati in permanenta numarul de stele la fiecare criteriu, iar in functie de acestea sa continuati imbunatatirea centrului. Cumparati boxe aditionale, cat mai multe dusuri, pajisti fertile si incercati sa adapostiti cat mai multi cai buni. Lectiile sunt foarte importante. Va sfatuiesc sa le imbunatatiti in permanenta, astfel centrul dumneavoastra va fi tot mai cautat de crescatorii profesionisti.


Ordinea pasilor nu este neaparat cronologica dar vizeaza anumite puncte importante in dezvoltarea centrului.
Sper ca acest ghid vă va fi de folos.
trineeee

Categories:

9 comments:

  1. BRAVOOOO,un gest frumos din partea ta,ca multe altele,sper ca toti cei care vor sa joace sa invete din ceea ce foarte frumos ai descris
    ILMAESTRO

    RăspundețiȘtergere
  2. De aceiasi parerea cu ILM.
    Esti cea mai tare!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. dar seminte de permise cum le putem cumpara pentru plantare?
    uitl site-ul tau..

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu sunt valabile semintele de permise la noi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Super sfaturi trineeee!!!
    calul3300

    RăspundețiȘtergere
  6. ms muuult! bravo!
    premiumhorse

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim trineeee ! Esti the best :D

    RăspundețiȘtergere