Background

ANTRENAREA ELITELOR


CUM SA ANTRENEZI CAII EFICIENT.
                       Ghid propus de Occultess.
                         
De ce este important sa antrenam caii?


Răspunsul este simplu: Pentru a avea cai cat mai buni si performanți. Insa antrenarea elitelor, necesita cunostiinte vaste, permise, foarte mult timp dedicat pentru antrenamente, precum si multa experienta.
Nimeni nu se naste invatat. Chiar daca esti foarte nepriceput in antrenarea caiilor, nu este prea tarziu. Oricand poti invata. Acest ghid isi propune sa va raspunda la cele mai importante intrebari legate de antrenarea elitelor.

1.De unde stiu daca respectivul cal va avea abilitati bune?

  • In primul rand trebuie sa va preocupati pentru genetica. Un cal cu genetica sub 350 nu va da deloc randament. Inainte sa incepeti antrenamentul unei elite alegeti un cal cu o genetica cat mai buna. Caii pur sange sunt cei mai potriviti. Insa se pot face combinatii intre rase , astfel incat un cal sa exceleze in toate categoriile. De obicei se incruciseaza 2 rase disctincte, total opuse. Spre exemplu Calul Pursange Spaniol nu este bun la Alergare(Trap). Poti sa imperechezi cu un cal din rasa Trapasul Francez si vei obtine un cal care sa exceleze in dresaj, rezistenta plus alergare(trap).
  • Un alt lucru de luat in considerare il reprezinta abilitatile innascute. Asta inseamna ca daca doriti sa incepeti antrenamentul unei elite cel mai bine ar fi sa alegeti un manz care s-a nascut dintr-o femela si mascul cu BLUP 100. La nastere manzul va avea deci intre 68-80 abilitati. Punand PACHETUL HERA, sau LACRIMILE AFRODITEI puteti obtine in jur de 100-120 abilitati innascute. Acceste abilitati sunt ESENTIALE pentru ca ajuta foarte mult la competitii, si evident la clasamente.
  • CONCLUZIE: Cu cat este mai mare potentialul genetic, cu atat calul are mai mari sanse sa devina o elita, deoarece potentialul genetic determina capacitatea maxima a abilitatilor pe care un cal le poate atinge.

2.CE ESTE O ELITA?

Multi vorbim despre elite, dar poate unii nu stiu despre ce este vorba. Elita este un cal care are toate obiectele destinate antrenamentului, si care este antrenat dupa o schema care difera de la jucator la jucator. In ghidul asta voi prezenta metodele mele. Asta nu inseamna ca nu va puteti face propria metoda, singuri, sau ca aceasta ar fi cea mai buna metoda.

3.Ce obiecte imi trebuiesc pentru o elita, si de ce?

  • Centrul ecvestru trebuie sa fie unul foarte bun, sa aiba morcovi, pajisti curate 100% , eventual dus in boxa iar lectiile de minim 55. Cu cat lectiile dau mai multi bani, cu atat calul ia mai multe abilitati in principalele lui categorii de excelenta. Daca vrei elita trebuie sa te asiguri ca ai un asemenea centru.
  • Trebuie sa pui un animal de companie bun respectivului cal. Este de preferat fantoma sau dragonul. De ce? Pentru ca dau cele mai bune abilitati comparativ cu restul. Alte animale bune sunt: Pasarea Pheonix, Grifonul, Cainele. Orice animal care este asemanator cu acestea este perfect.
  • Important este sa respecti schema de crestere a potentialului genetic ( TUTORIALUL IL PUTETI GASI AICI )  pentru a obtine o genetica cat mai buna. Odata ce calul implineste 1 an si 8 luni, este important sa ii pui Pachetul Nyx. Acesta include tot ce este nevoie pentru antrenare plus steaua lui Nyx care este vitala. ( In curand va fi adaugata o postare care va explica totul despre obiectele de pe PIATA NEAGRA )
  • In momentul in care implineste 2 ani, obligatoriu ii pui Apa Tineretii. Asta va încetini calul si astfel vei avea de 2 ori mai mult timp sa il antrenezi obtinand deci rezultate maxime. Asigura-te ca nu pierzi nicio lectie. LECTIILE SUNT EXTREM DE IMPORTANTE.
  • Mangaiera lui Philotes, este iar foarte bun dar nu obligatoriu. Vei obtine de 2 ori mai multa energie, cu ajutorul plimbarilor suplimentare. Comanda de plimbare trebuie data atunci cand calul are o energie foarte mica.
  • Calcaiul lui Ahile este si el foarte bun. Daca il echipezi pe cal il vei putea culca la ora 24 si cu 0 energie, fara ca acesta sa pateasca ceva. Asta inseamna mai mult timp pentru antrenamente
  • CONCLUZIE : Aceastea sunt cele mai importante obiecte. Restul sunt folosite pentru a da bonusuri pentru competitii sau pentru a personaliza calul. Antrenam elitele pentru a le inscrie in competitii, in acest sens pachetul harmony, sangele meduzei, lovitura lui boreas si alte obiecte care ofera bonusuri sunt esentiale in obtinerea rezultatelor in competitii sau la MARELE PREMIU.

4.Am toate astea, dar cum antrenez calul?

  1.  De la 1 an si 8 luni este important sa dai zilnic lectie + jocuri cu dragonul (sau ce animal ai tu) de toata energia.
  2. Important: Pentru a te asigura ca obtii cel mai bun boost de energie, cand se trezeste calul primele lucruri care trebuie sa faci cu el sunt: Teasala ( cu cat moralul este mai mare cu atat energia consumata pentru antrenamente este mai mica ) si Adapa. In felul asta va avea 100 moral si energie cat mai aproape de 100. Dupa aceea dai lectie, si jocuri cu dragonul pana la energie 0 (nu numai la joaca se face asa ci si cand antrenezi si faci plimbarile ). Este recomandat sa faci jocurile cu companionul cand calul este tanar deoarece consuma mai putina energie si isi ia abilitatile de la acesta mai repede. Acum ca are 0 energie, il duci la plimbare (daca ai magaierea il duci de 2x)---nap----> morcov si hrana. Fiindca acest cal este foarte solicitat, este important sa il hranesti maxim sau aproape de maxim.Dupa toate aceste actiuni calul va avea in jur de 40-50 energie. De restul de energie pana la 20 il antrenezi sau dai joaca ( la alegere ).
  3. Dupa ce ai terminat cu jocurile si numai primeste abilitati deloc, este timpul sa incepi sa il antrenezi. Prima data se antreneaza in dresaj, dar aici nu este regula, poti alege una dintre abilitatiile cele mai bune. Poti incepe cu ce vrei. Ai grija sa nu uiti lectiile. Lectiile se fac zi de zi ! Sunt esentiale!
  4. Dupa ce a fost antrenat in primele 3 categorii de excelenta, este timpul pentru plimbari. Plimbari se fac pana cand nu mai ia nici o abilitate din ele. Exemplu:Caii pursange spanioli se antreneaza in dresaj, viteza si rezistenta, apoi este dus la plimbari, panta abrupta lunga pana nu mai poate lua abilitati, apoi plimbari de galop scurte pentru a lua viteza. Dupa ce calul ia 0 abilitati din acestea este gata sa treaca la pasul urmator.
  5. COMPETITIILE. Calul trebuie trimis la competiile specifice de unde ia abilitati in principalele categorii de excelenta. Exemplu: La spanioli: Eu cel putin il duc in competiti de alergare, trap pana cand numai iau nimic, apoi nationale.
  6. In momentul asta abilitatile calului apar in bold ( are abilitatile scrise cu negru ingrosat). Cu alte cuvinte ii mai trebuiesc doar 20 de castiguri si sa aiba peste 10 ani pentru a face 100BLUP
  7. Acum ca are 100BLUP, poti antrena cum ai tu chef si in ce vrei, fie galop, fie alergare, cum vrei tu. Dupa ce are antrenament  100% faci plimbarile pana la 100% apoi restul de competiti care dau abilitati ( sarituri, alergare si galop ). Cand toate categoriile sunt bold (ingrosate) calul este finalizat.
  8. Continua sa ii dai lectii si competiti pana cand are 100BLUP.
  9. Intre timp , poti duce calul si pe plaja, este chiar recomandat. Plimbarile pe plaja scad din abilitatea cea mai proasta a calului si o adauga abilitatii principale. In aceasta ordine : Lectie, apoi 9 ore plaja, ingrijesti si iar plaja 1 ora sau 2 depinde de energia ramasa si ora calului. Cand nu mai ia nimic de la plaja (butonul pentru plimbari va disparea), calul tau mai are un singur pas.

Continua lectii pana la 25 de ani. Daca ai cont pegas si permise, oferai Pachetul de Nori. Calul va intineri cu 6.6 ani, si vei putea da lectii iar, deci calul va avea si mai multe abilitati. (deobicei mai primeste intre 50-70 abilitati , in functie de centrul de echitatie )

Acesta este in mare parte metoda mea de antrenare. Insa se poate adapta astfel incat sa iti fie tie mai usor. Sper ca a fost de folos. Bafta la antrenat.

38 comments:

  1. foarte frumos si foarte educativ

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari....joc de 18 zile si nu am reusit sa ma lamuresc de pe forum sau din manualul crescatorului cum anumiti cai ajung la 750 abilitati..consider ca este extraordinar ce ai facut :) felicitari inca o data

    RăspundețiȘtergere
  3. Jojolnajojo spunea.....
    O sa incerc aceasta schema,cand voi avea destule puncte de imbatranire[peste 1-2 luni=))].
    Desigur,voi face intr-o alta metoda,dar ma voi inspira din aceasta.
    Multumim Occultess!Ne esti de mare ajutor!

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte util acest tutorial, asa ceva nu gasesti pe Howrse, ai facut o treaba excelenta, bravo!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. felicitari si multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  6. am sa incerc si eu!
    merci,
    Occultess si trineeee!

    RăspundețiȘtergere
  7. am incercat programul de crestere si a dat rezultare deosebite,FELICITARI de o mie de ori

    RăspundețiȘtergere
  8. Wow..cred ca u atatea reguli ami bn il las pe Bg s aintre sa faca asta:))

    RăspundețiȘtergere
  9. de cand cautam o asemenia lecti pt cai campioni!!!!
    insfarsit am gasit ce cautam

    RăspundețiȘtergere
  10. trineeee si Occultess sunteti cele mai tari...si asta se vede si inafara jocului!

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, So... are mare dreptate, ce-ar fi jocul fara voi?:D

    RăspundețiȘtergere
  12. buna ziua, cu ce ajuta la antrenament sau la abilitati daca castrezi un cal?
    va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  13. Un cal castrat nu se va mai putea reproduce, dar va câştiga un bonus (rezistenţă: +8, viteză: +8, dresaj: +4). Castrarea unui cal durează cel puţin două ore.

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari pentru munca depusa!!!
    Dar, am si eu o intrebare.
    Care sunt abilitatile minime pentru un cal ca sa
    fie considerat "elita"?

    RăspundețiȘtergere
  15. @Anonim
    Discutabil. Depinde foarte mult de PG. Iti pot da un raspuns aproximativ.
    Pentru 350 pg intre 500-550 abilitati
    Pentru 370 pg intre 580-630 abilitati
    pentru 380-385 pg intre 670-730 pg
    pentru 400 pg intre 750-780 abilitati

    Etc. Asta insemnand cai antrenati si cu nori

    RăspundețiȘtergere
  16. Bravo voua fetelor! Munca voastra va fi apreciata. Vreau sa-i multumesc lui Occultess pentru schema propusa pentru antrenarea elitelor. Fara schema, na-s fi avut cai cu peste 50 de stele. Spor la treaba fetelor!

    RăspundețiȘtergere
  17. Felicitari pentru tutorial. Este foarte folositor, pe mine m-a ajutat enorm. As avea totusi o intrebare: ati spus ca atunci cand ii pui pachetul de 20 de nori unui cal acesta va lua intrea 50 si 70 de abilitati, in functie de centru, iar cel mai bun centru ofera lectii cu abilitati 0.248(x2). In acest caz, calul va lua 70 de abilitati? Eu am calculat si mi-a iesit mult mai putin, dar probabil am omis cate ceva...

    RăspundețiȘtergere
  18. Miruna in tutorial am mentionat ca dau norii la 17 cred.... si de aia am zis ca ia 70 abilitati. In mod normal imbatranind 6 ani si 6 luni calulul este : 6x12x2x02.248+6x0.248x2 = in jur de 40 abilitati :P

    RăspundețiȘtergere
  19. Aaaa, ok.... Eu i-am dat pachetul de nori la 25 ani. Eh, oricum, si cu inca 40 de abilitati va iesi un total destul de frumos. Felicitari inca o data pentru tutorial.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu stiam cum sa fac si eu o elita , mereu ajungem cu caii la maxim 500 abililitati , acum stiu unde am gresit , multumesc foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  21. Felicitari :) Datorita tutorialului am reusit sa scot un cal de 500 de abilitati.Nu este cine stie ce,dar e primul.Mult succes in continuare ...Sunt sigura ca daca vor mai exista persoane ca voi,vom intrece Internationalul

    -CosminaGherghe

    RăspundețiȘtergere
  22. M-ati ajutat foarte mult!Va felicit!

    -ruginoasa123456

    RăspundețiȘtergere
  23. Deja am intrecut internationalul ca perioada de dezvoltare a geneticii. Avand in vedere ca ei eu ajuns la prima stea dupa aproape un an, iar noi dupa vreo 6-7 luni, dovedeste acest lucru.(DUPA STUDIILE MELE), RAF. Oricum foarte utila scherma pentru antrenare.

    RăspundețiȘtergere
  24. Prima stea de excelenta din istoria howrse Romania a fost obtinuta pe 03/01/2012.. Daca nu ma insel howrse.ro a fost pornit in octombrie, noiembrie... deci defapt.. 3 luni :D suntem cei mai tari!

    RăspundețiȘtergere
  25. Bv Ioana...Esti supeeeer. Hey cei de aici...ma puteti ajuta cu ceva...e URGENT.:D me mia luat contul tp de 2 luni...cica ca am conturi multiple...In nici-un caz nu am ! :@... Ati putea sa le trimiteti voi un mesaj si sa le spuneti sa imi deblocheze Contul? Va IMPLOR ! O sa va rasplatesc cu cate un uni ! Cei care o sa apelati la Echipa si daca imi deblocheaza contul..vam zis primitzi un uni ;) . Va Multumesc! Ioana inca ODATA !! FeLiCiTaRi !!

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu te putem ajuta. Incearca sa ii contactezi tu, dar oricum, slabe sanse. Nu te cunosc asa bine deci nu te pot crede 100%. Daca imparti netul cu vreun frate/sora care se joaca mai mult ca sigur ai fost penalizat. Dau daca te-ai logat la alt jucator.

    RăspundețiȘtergere
  27. Am o intrebare:
    Daca nu am pach nori este o nenorocire?

    RăspundețiȘtergere
  28. Mersi buna scema sper sa-mi iasa
    Rail

    RăspundețiȘtergere
  29. buna.cum procedez ...pun sangele meduzei si apoi marul de aur?se anuleaza unul dintre ele sau calul nu va mai fi pegas?

    RăspundețiȘtergere
  30. @Denisa cristina, daca nu pui pachetul de nori calul va pierde cam 30 abilitati, deci nu este o tragedie.
    @anonim Cand pui sangele meduzei inaintea marului, atunci cand alegi emblema vei putea alege dintre emblemele de pegas. daca pui intai emblema apoi sangele poti alege dintre emblemele de cai normali. Nu afecteaza bonusurile, ele vor functiona in ambele cazuri.

    RăspundețiȘtergere
  31. Felicitari pentru tutorial,meritati din plin.

    RăspundețiȘtergere
  32. am si eu o intrebare :dupa cit timp mi se deblocheaza contul? nu am avut cont multiplu dar eu si fratele meu am folosit accelasi e-mail

    RăspundețiȘtergere